Skip to Content

Speciaal taxivervoer

informatie en contact

 

Vervoer in de regio: Taxbus

Wat is Taxbus? - Eindhoven e.o.

Taxbus is in de betrokken gemeenten vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie.

Met Taxbus reist u op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld familie, het winkelcentrum of naar het station. Een avondje uit is ook mogelijk: Taxbus brengt u comfortabel naar uw bestemming, haalt u weer op en brengt u weer veilig thuis. Door gebruik te maken van Taxbus reist u zelfstandig overal naar toe, maar iemand meenemen mag ook.

Taxbus is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden en mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling.

Voor meer informatie zie de site van: Taxbus

Vervoer door heel Nederland: Valys

Wat is Valys?

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Heeft u een taxipas voor wmo-vervoer, dan kunt u ook een Valypas aanvragen. Ook in een aantal andere gevallen kunt u in aanmerking komen voor een Valyspas: bijvoorbeeld als u een Wmo-rolstoel, Wmo-scootmobiel of gehan­dicapten­parkeer­kaart heeft.

Voor meer info zie de site van: Valys