Back

Organization

Eetkamer Gerwen

De Eetkamer in Gerwen

De Eetkamer in Gerwen bestaat sinds november 2008. Een keer per maand wordt gekookt voor alleenstaande ouderen. Dit mooie en warme initiatief is dan ook niet meer weg te denken binnen de Gerwense samenleving. Sinds de aanvang van de eetkamer koken een aantal vrijwilligers eens per maand voor alleenstaande (oud-)Gerwenaren van 65 jaar en ouder.

De leefbaarheid in Gerwen voor senioren staat al jaren onder druk. Er is geen buurtsuper meer en op dit moment is het afwachten wat er gaat gebeuren met het weekmarktje. De Eetkamer is hierop een zeer positieve uitzondering en inmiddels een begrip in ons mooie Gerwen.

Voor de initiatiefnemers is dit véél meer dan boodschappen doen, koken en afwassen. Het contact met de bezoekers is minstens zo belangrijk, maar bovenal het contact van de bezoekers onderling geeft aan dat de eetkamer een sociale ontmoetingsplaats is die meerwaarde geeft aan de leefbaarheid van Gerwen. In het begin was het vooral een vaste groep bezoekers die de Eetkamer bezocht. Door de jaren heen is de aanwas groter en diverser geworden. De nieuwe, professionele keuken geeft de Eetkamer nog meer voldoening om dit project te dragen.

Address
Heuvel 11, 5674RR Gerwen

Eetkamer Gerwen