Bericht
De Eetkamer in Gerwen: al zeventien jaar een begrip
De Eetkamer geeft al zeventien jaar een verwenmoment voor alleenstaande ouderen.
In november 2008 is door een viertal dorpsgenoten besloten om de Eetkamer te beginnen in Gemeenschapshuis Dn Heuvel in Gerwen.
Doelgroep
Op elke eerste dinsdag van de maand wordt er gekookt voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en alleenstaand.
Er wordt een verse driegangenmaaltijd aangeboden met koffie en iets lekkers na. Inderdaad, alles wordt vers gekookt en er wordt meegegaan met de seizoenen. De bijdrage die hiervoor betaald moet worden, bedraagt
5,-. Deze bijdrage is nooit veranderd! Omdat er vers gekookt wordt en inderdaad gekookt wordt met wat op dat moment volop te verkrijgen is, komen we daar steeds goed mee uit.
Gezellig eten en buurten
In de loop van het zestienjarige bestaan van De Eetkamer zijn er veel mensen vanwege ziekte en overlijden afgevallen. Er is op dit moment weer plaats genoeg voor nieuwe deelnemers die graag mee willen eten.
Daarbij is het heel gezellig samen te eten en buurten. In de vernieuwde Dn Heuvel zijn we vanaf 7 januari weer begonnen nadat we dankbaar gebruik mochten maken van `De Schutshert` tijdens de verbouwing.
Als je daar wel eens een keer bij wilt zijn, geef je dan op bij een van de onderstaande dames en kom mee eten.
Op dinsdag 4 februari is de volgende bijeenkomst. Graag zien we je om je te verwennen!
Begrip in Gerwen
De Eetkamer is inmiddels een begrip in het dorp, en dat hadden de vier dorpsgenoten zeventien jaar geleden niet durven dromen.
Het is véél meer dan boodschappen doen, koken en afwassen, vinden de dames. Ze praten met de bezoekers, maar bovenal praten de bezoekers met elkaar.
Nell Daams: "Ik ben er trots op dat het ons gelukt is een ontmoetingspunt op te zetten."
De reacties zijn `overweldigend`. Niet alleen van de eters maar ook van anderen. Als er eten of bloemen voor De Eetkamer worden besteld, is dat voor een behoorlijk bedrag. En de slager draait gerust op verzoek achttien mini-slavinken.
Niet dat er elke maand soep, aardappelen, vlees, groenten en pudding op het menu staan. Daams (`chef recept`): "Er wordt ook geëxperimenteerd. We hebben pasta geserveerd, en kerriesoep. We proberen een beetje in de gedachten van de ouderen mee te gaan. We koken niet te extreem, niet te gekruid. Daarnaast kiezen we ook voor gerechten die de ouderen zelf niet zo snel maken omdat ze te bewerkelijk zijn. We serveren kleine porties.""
Er wordt ook zoutarm en voor diabeten gekookt. " Er staat altijd een apart pannetje op het vuur", aldus Daams.
Opgeven bij
Ans Engelen 06-33675700,
Dimphy Bovers 040-2834707,
Toos Coolen 040 2831612 en
Nell Daams 040- 2832706.

Geen reacties gevonden..