Naar content

Plusbus

Samen op stap met de Plusbus

In 2024 wordt met steun van de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Nuenen en HERMES gedurende 2 jaar een proef gestart om de beide buurtbussen 260 tijdens de stilstands-uren (zaterdag, zondag en doordeweeks na 19:00 uur) als zogeheten PlusBus te gaan gebruiken.

Waarheen gaat de PlusBus?
Met de PlusBus kunnen uitstapjes worden gemaakt van een halve of hele dag naar bijvoorbeeld museum, dierentuin of evenement. Ook kunnen ritten worden aangeboden voor theater- of restaurantbezoek in de directe omgeving. Per bus gaat het om ritten met enkele reisduur van max 45 minuten.

Wie kunnen mee met de PlusBus?
De diensten worden aangeboden aan mensen die wonen in Nuenen c.a. en die zich in een kwetsbare positie bevinden, ongeacht leeftijd, en door een slechte mobiliteit, geringe financiƫn of andere oorzaken niet zelfstandig kunnen deelnemen aan activiteiten buitenshuis. Uitnodigingen voor deze ritten worden via LEV Nuenen verstuurd.
De PlusBus wil met kleinschalige uitstapjes mensen een gezellig samenzijn met anderen aanbieden en hen zo de kans geven om hun eenzaamheid of isolement te doorbreken. Ook kan men met de PlusBus kennismaken met het gebruik van de buurtbus als openbaar vervoermiddel.